Pikalaina on nopeasti käytettävissä

pikalaina

Pikalaina on sopiva valinta silloin, kun rahalle on tarvetta nopealla aikataululla eikä perinteiseen lainanhakuprosessiin ole aikaa. Pikalainan hakeminen on helppoa ja nopeaa ja rahat ovat käytettävissä pian lainanhakemisen jälkeen. Pikalainat ovatkin suosittuja erilaisten yllättävien menoerien kattamiseen. Lue alta mitä kannattaa ottaa huomioon, kun on hakemassa pikalainaa.

Mikä on pikalaina?

Pikalainat ovat kohtuullisen pieniä lainoja, yleensä suuruudeltaan maksimissaan muutama satanen, ja lainasumma on lainahakemuksen jälkeen nopeasti käytettävissä omalla tilillä. Pikalainaan ei tarvita vakuuksia. Siksi niiden hakeminen käy nopeasti ja vaivattomasti.

Pikalainalla voidaan tarkoittaa sekä pikavippejä että joustoluottoja. Pikavippi on laina, joka mahdollistaa koko lainasumman saamisen tilille yhdellä kertaa. Se sopii tilanteisiin, jossa lainaa tarvitaan esimerkiksi yksittäistä isompaa ostotapahtumaa varten, ja laina tarvitaan tilille nopeasti. Terminä pikavippi joutui muutamia vuosia sitten hieman huonoon valoon, sillä pikavippejä myönnettiin kohtuuttoman suurin koroin ja todella lyhyin maksuajoin. Nykyään pikavippejä koskee kuitenkin uudenlainen sääntely, eikä pikavippejä kannata siksi turhaan vältellä.

Joustoluotto taas sopii tilanteisiin, jossa rahaa tarvitaan lainaksi useammin kuin yhden kerran. Mikäli tiedossa on lähiaikoina useampia tilanteita, joihin tarvitaan lainarahaa, kannattaa siis harkita pikavipin sijaan joustoluottoa.

Miten pikalainaa haetaan?

Useat eri lainantarjoajat myöntävät asiakkailleen pikalainoja. Kannattaa siis aloittaa pikalainan hakeminen tutustumalla lainoja myöntäviin yrityksiin ja lainaan liittyviin ehtoihin. Esimerkiksi lainakuluissa voi esiintyä vaihtelua eri lainantarjoajasta riippuen. Ennen lainan hakemista kannattaa pohtia myös olisiko pikalaina vai joustoluotto sopivampi omaa lainatarvetta ajatellen.

Pikalaina kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät itsellesi sopivimman lainan. Netistä löytyy tähän tarkoitukseen useita hyviä ilmaisia kilpailutussivustoja, joita kannattaa hyödyntää. Lainahakemuksen voi tehdä sähköisesti, eikä siihen yleensä kulu muutamaa minuuttia kauempaa, sillä erillisiä lainaneuvotteluita ei pikalainaa hakiessa tarvita. Lainapäätös on nopea, sillä automaattinen käsittely lähtee heti lainahakemuksen jälkeen käyntiin, ja rahat ovat käytettävissä pikaisella aikataululla. Pikalainan hakemisen vaatimukset ovat 18 vuoden ikä sekä kunnossa olevat luottotiedot. 

Pikalainan takaisinmaksu

Pikalaina saapuu tilille nopeasti, mutta usein myös sen takaisinmaksun odotetaan tapahtuvat melko ripeällä aikataululla. Maksuaikaa voi olla muutamista viikoista muutamiin kuukausiin. Tämä kannattaa pitää mielessä kun harkitsee pikalainan hakemista. Takaisinmaksuehdot vaihtelevat kuitenkin lainantarjoajasta riippuen, joten eri toimijoiden palveluita kannattaa vertailla ja lainaehtoihin tutustua huolellisesti. Yleensä takaisinmaksusuunnitelma voidaan räätälöidä asiakkaalle sopivaksi, eli voit joko maksaa koko lainan kerralla takaisin tai maksaa sitä vähitellen kuukausierissä.

Milloin pikalaina voi olla hyvä ratkaisu

Jos oma taloudellinen tilanne vaikuttaa tällä hetkellä ja tulevaisuudessa hyvin epävarmalta, pikalaina ei välttämättä ole hyvä ratkaisu. Mutta jos tietää että tilille on myöhemmin tulossa rahaa pikalainan takaisinmaksua varten ja rahalle on tarve juuri nyt, pikalaina voi olla hyvä ratkaisu.

Pikalaina voi helpottaa tilanteita, joissa elämän yllättävät tapahtumat ovat heittäneet oman talouden epätasapainoon. Esimerkiksi tapaturma tai sairastuminen voi tuoda mukanaan yllättäviä kuluja, joita varten omalta tililtä ei löydykään riittävästi säästöjä. Usein pikalainaa haetaan myös tilanteeseen, jossa esimerkiksi jokin kodinkone tarvitsee korjausta tai uusimista tai kun auto vaatii korjaamokäynnin.

Toisinaan lainan tarve ei ole niin akuutti, etteikö perinteinenkin lainanhakuprosessi voisi tulla kyseeseen. Pikalainan hakeminen on kuitenkin paitsi nopeampaa, myös huomattavasti sujuvampaa. Pikalainahakemuksen voi tehdä näppärästi netissä mihin vuorokaudenaikaan tahansa, kun taas perinteinen lainahakemus vie huomattavasti enemmän aikaa ja voi vaatia käynnin konttorilla. Pikalainaa varten ei tarvitse myöskään hankkia lainalle takaajia tai vakuuksia. Omaa omaisuutta ei siis tarvitse kiinnittää lainan vakuudeksi.